lunes, 25 de mayo de 2009

Els Agents Rurals enxampen un caçador furtiu a Argentona que utilitzava llaços il·legals per capturar porcs senglars

Els Agents Rurals han enxampat un caçador furtiu que utilitzava un sistema il·legal de captura de porcs senglars, consistent en uns llaços sense topall penjats dels arbres. A més, per atreure els animals, ruixava els troncs dels arbres amb un líquid, que tampoc està permès. Aquest caçador actuava al paratge de Can Cabot d'Argentona (Maresme), a les immediacions de l'Espai d'Interès Natural del Parc de la Serralada Litoral. Les penes per aquests fetes poden arribar a ser d'entre sis mesos i dos anys de presó i d'entre tres i vuit anys d'inhabilitació per a la caça. Els Agents Rurals ja havien detectat la presència d'aquest caçador a la zona i el van detenir després de fer-li un seguiment especial.

Agencia Catalana de Noticias.

AGRAIMENS PER LA COLABORACIO DE LES ADF EN LA CHALLENGER

Gràcies a tots els voluntaris i voluntàries de la Challenge!
Gràcies a tots i totes. Heu aconseguit que les ADF estessim a l'alçada d'una operació que no era fàcil. Hem demostrat una altra vegada que som un gran equip amb unes grans persones, del tot responsables i eficients. Gràcies.

Quins voluntaris i voluntàries que tenim a les ADF!
És un orgull treballar amb aquests 120 homes i dones de les ADF del Maresme, Vallès Oriental i la Selva. Quina garantia que tenim de feina ben feta i seguretat. Han sabut aguantar amb escreix l'estrés i la pressió d'una activitat com aquesta. Quan tinguem una gran intervenció al bosc, segur que podem estar a l'alçada.Ara que ja estem a punt d'acabar, en nom de la FADFM i les vostres ADF us volem donar les gràcies. I gràcies a les vostres famílies per deixar-nos als vostres companys, pares i fills.

ADF SERRA DE MARINA EN LA CHALLENGER
El diumenge Serrra de Marina va colabora en la Challenger amb tres vehicles i 9 voluntaris desde 4.30 del mati fins la 14.00 de la tarda.

COLABORACIO CON LA TORDERA-MATARO

El dissabte es va fer una nova edició de la travessa organitzada pel C.A. Laietània. Es tracta d'una travessa o caminada de caire no competitiu, amb dos recorreguts possibles, un a peu de 44 Km i un altre per fer en bicicleta de 59 Km.
Un any mes Serra de Marina va colabora con la Tordera - Mataro

jueves, 21 de mayo de 2009

La N-II, entre Calella i el Masnou, estarà tallada durant 9 hores el diumenge 24 de maig


Canvis en la línia C-10 (Mataró-Barcelona per la N-II).

El proper diumenge, 24 de maig, el Maresme acollirà el I Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme, un triatló internacional de mitja distància que ha atret a més de 2.000 participants. Aquesta prova esportiva consisteix en nedar 1.900 metres, còrrer en bicicleta 90 km i a peu 21 km. La realització de la cursa ciclista obliga a tallar la Nacional II, la C-1415 (Argentona) i la B-510 (Dosrius). El període estimat del tall circulatori és d'unes 9 hores.
A les 6 de la matinada es començaran a tallar aquestes vies de circulació a fi de facilitar que els esportistes puguin competir amb la màxima seguretat. L'alternativa per als conductors serà l'autopista C-32 que, gràcies a l'acord al qual han arribat el Consell Comarcal del Maresme, l'ajuntament de Calella i la concessionària ACESA, serà de lliure accés per als conductors que es vegin afectats pel tall de la N-II.

A les entrades a l'autopista des dels accessos del Maresme, voluntaris de les ADF lliuraran als usuaris un tiquet que els facilitarà el pas sense haver de pagar peatge. El Consell Comarcal del Maresme (2/3 parts) i l'ajuntament de Calella (1/3) assumiran el cost econòmic.L'hora prevista per obrir de nou la N-II al trànsit rodat és les 15.30h.

La circulació es reestablirà a la C-1415 i a la B-510 tant punt hagi passat l'últim corredor.Afectacions circulatòries en els nuclis urbans i en línies d'autobúsLa celebració del I Challenge Costa de Barcelona-Maresme també repercutirà en la circulació interna dels municipis pels quals passa la cursa ciclista (Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Argentona, Dosrius, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar i El Masnou).Les policies locals de cada municipi han establert rutes alternatives. Podeu consultar-les, clicant aquí.

També es veurà afectat el recorregut de la línia d'autobusos C-10 (Mataró- Barcelona per N-II). L'empresa ha creat una ruta alternativa. Podeu veure els canvis, clicant aquí(2).

Es recomana a la població que, en la mesura del possible, el diumenge 24 de maig eviti els desplaçaments en vehicles i si volen acostar-se a Calella, on començarà i finalitzarà el mig triatló Challenge, ho faci en tren.Per veure el recorregut de les tres modalitats del triatló, cliqueu aquí

lunes, 11 de mayo de 2009

XX Trobada d'ADF





El domingo se celebro la XX Trobada de Adf de Cataluña en Guissona con una asistencia de 1350 personas. Con la asistencia de autoridades de la localidad y de la Generalitat.
Hubo una visita guiada por Guissona y una exposición de materiales y vehiculos.

miércoles, 6 de mayo de 2009

L'ADF SERRA DE MARINA REP SUBVENCIONS DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA PER A L'ARRANJAMENT DE CAMINS DEL TERME MUNICIPAL DE DOSRIUS


Amb data 24 d'abril de 2009, registre d'entrada núm. 2744, l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals (Àrea d'Espais Naturals) de la Diputació de Barcelona ens ha notificat la concessió d'una subvenció per a l'Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina, per import de 11.405,99 euros, per a l'arranjament, repàs i manteniment de dos camins del terme municipal de Dosrius, inclosa dins la campanya de prevenció d'incendis forestals per al 2009.Els camins a arranjar són els que a continuació es detallen:
* Repàs i secció de servei camí del Pi d'en Gallifa6.333, 75 euros
* Repàs i secció de servei camí de can Nogueres Fins Can Silvestre5.072.24 euros
Aquestes subvencions representen un 95% del cost total dels arranjaments de camins, així com una millor seguretat i tranquil·litat a l'hora d'afrontar la nova campanya d'estiu, davant del risc d'incendi que poden representar els camins forestals que no estan en bones condicions.

Àrea de Comunicació

Ajuntament de Dosrius.

viernes, 1 de mayo de 2009

Acords presos per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya



PROCICAT: incorporació dels nous procediments específics per fer front a forts vents i a les incidències greus en el transport de béns i serveis bàsics a la població
La Direcció General de Protecció Civil és l'òrgan competent en la direcció del sistema de Protecció Civil a Catalunya. Aquest és un sistema transversal que coordina actuacions de mitigació o correcció dels danys causats a persones, béns i medi ambient abans o durant una emergència, i que suposin afectació col'lectiva, la qual pot ser especialment extraordinària.
El PROCICAT es pot aplicar en emergències generals, associades a riscos no especials , al territori català, llevat del risc bèlic i el nuclear. Així mateix, es pot activar en aquelles emergències que afectin a àmbits territorials inferiors, si es valora insuficient la capacitat de resposta de l'administració local o del titular de l'equipament, i/o quan aquests ho sol'licitin a l'òrgan competent en protecció civil de la Generalitat de Catalunya.
En la reunió d'avui, la CPCC ha incorporat els canvis següents en el PROCICAT:
- L'adaptació al nou panorama normatiu, regulat per la llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i més concretament el seu article 132, segons el qual, correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de protecció civil.
- Variacions en l'organització de l'estructura operativa de resposta, en base a algunes emergències que s'han generat durant aquests anys i que no quedaven reflexades (forts vents i subministrament de serveis bàsics). Mentre no es disposi del corresponent pla d'emergències especial, aquests fenòmens es gestionaran sota el marc del PROCICAT.
Complementàriament, fruit de les experiències viscudes, el PROCICAT inclourà, com a annexes, les especificitats i peculiaritats d'actuació en cas de:
Protocol per incidències associades a fenòmens de forts vents
La Direcció General de Protecció Civil ha fet una anàlisi exhaustiva dels procediments aplicats a emergències per ventades. Amb aquest nou protocol, pretén millorar la resposta coordinada de totes les institucions que han de treballar en la resolució d'emergències derivades pels temporals de vent, millorar en el seguiment de com s'està manifestant el fenomen i, alhora, dinamitzar els plans municipals, entre d'altres objectius.
Protecció Civil, en col'laboració amb la resta d'organismes competents en aquest àmbit, ha fet un esforç especial en recollir i procedimentar els següents aspectes:
- Previsió i vigilància d'aquest tipus de fenòmens, a través del Servei Meteorològic de Catalunya
- Establiment d'un Consell assessor específic per aquest tipus de situacions, amb representants dels organismes i institucions competents en l'estudi, la previsió i la resolució de les emergències per fortes ventades. En aquest sentit, hi podran formar part representants dels organismes de lleure, esports, o educatius.
- Tipologia dels elements especialment vulnerables
- Especial rellevància del grup d'avaluació meteorològica i del grup logístic (que inclou totes aquelles entitats responsables d'infraestructures que poden ser afectades pels temporals de vent)
- Criteris d'operativitat específics per declarar les fases (pre-alerta i d'activació del pla en alerta o en emergència).
La posada en marxa d'aquest nou protocol s'emmarca dins dels plans de millora del Cecat i el 112, des del punt de vista tecnològic i organitzatiu.
Organismes participants en la seva elaboració
Aquest protocol neix fruit del treball conjunt de tots els organismes i institucions competents en aquesta temàtica, com són la Direcció General de Protecció Civil, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, el cos de Mossos d'Esquadra, el Servei Català de Trànsit, el Servei Meteorològic de Catalunya, Carreteres de l'Estat, Fecsa-Endesa, el cos d'Agents Rurals, la Federació Catalana de Municipis, l'Agència Catalana de l'Aigua, ADIF, l'INCASOL o el SEM, entre d'altres.
Totes aquestes institucions han col'laborat, durant aquests darrers mesos, en l'elaboració del procediment específic que avui s'ha presentat a la CPCC.