miércoles, 18 de marzo de 2009

Comença la prohibició de fer foc al bosc


Les cremes agrícoles són la segona causa d'incendi forestal
Des d'aquest cap de setmana i fins al 15 d'octubre, està prohibit fer qualsevol mena de foc al bosc. Aquesta prohibició inclou també els terrenys forestals, siguin o no poblats d'espècies arbòries, i la franja de 500 metres que els envolta. Les cremes agrícoles són la segona causa d'incendi forestal. Més del 13% dels incendis a Catalunya es produeixen per aquest motiu.
Està prohibit:
Cremar restes de poda, aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria o marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa.
Fer focs d'esbarjo i d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es pot fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires.
lençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.
A més, quan hi hagi risc alt, molt alt o extrem, es pot prohibir l'ús de fogons de gas o barbacoes o fumar en terrenys forestals.
Informació a través del mòbil
En els casos en què es prohibeixi fer fogueres, el cos d'Agents Rurals ho comunicarà, via SMS, a totes les persones que tinguin permís per fer foc. Aquest sistema va entrar en funcionament l'any passat i va resultar ser molt operatiu.

No hay comentarios: