lunes, 22 de junio de 2009

Mor el pilot de l'helicòpter estavellat aquest migdia i eleva a dues les víctimes mortals de l'accident


El conseller del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el secretari general, Joan Boada, han expressat en nom del Govern de la Generalitat el seu condol i s'han posat a disposició de les famílies
L'helicòpter estava contractat pels Bombers de la Generalitat com a reforç de Campanya Forestal
En el moment de l'accident el mitjà aeri tornava d'un incendi i estava realitzant una maniobra de repostatge
El pilot de l'helicòpter estavellat poc abans de les dues del migdia a Mollet del Vallès ha mort a l'Hospital de la Vall d'Hebrón, on s'havia evacuat amb ferides de extrema gravetat. L'home, José Luis DD, de 36 anys, ha estat evacuat amb pronòstic molt greu i, posteriorment, el centre hospitalari ha confirmat la mort. L'operador de vol, Sergi EM, de 30 anys, ha mort en el moment de l'accident i, a hores d'ara, el jutge ja ha aixecat el seu cadàver.
El secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, que s'ha desplaçat al lloc del sinistre, ha expressat el seu condol en nom del Govern de la Generalitat i s'ha posat a disposició de les famílies. Boada ha destacat que 'els tripulants de l'aeronau eren uns excel'lents professionals amb una experiència contrastada'.
També s'han desplaçat al lloc de l'accident la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, el director de l'Institut de Seguretat Pública, Carlos Gonzàlez, i l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, entre d'altres autoritats, així com representants de l'empresa TAF
L'helicòpter, contractat pel Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a la Campanya Forestal, pertanyia a l'empresa 'TAF Helicòpters' i tenia la seva base principal a l'aeroport de Sabadell. Les dues víctimes, personal d'aquesta empresa, tenien una llarga experiència en el pilotatge i moltes hores de vol realitzades. Segons que ha informat l'empresa, el pilot tenia més de 2.100 hores de vol com a comandant i l'operador de vol ho era des de 2007.
En el moment de l'accident, el mitjà aeri tornava d'un incendi a les Franqueses del Vallès. El foc, l'avís del qual s'ha rebut a les 12.06 hores, ha cremat diversos pneumàtics al camí rural de Samalús i ha afectat matolls que hi havia a la vora. La massa forestal de la zona no ha cremat, perquè estava humida. En l'extinció han participat 4 dotacions terrestres i dos mitjans aeris.
Segons que ha informat l'empresa, TAF Helicópters, l'aparell sinistrat, model AS350 B3, tenia un dipòsit ventral amb una capacitat de càrrega de 1200 litres.
Aviació Civil ha obert una investigació, amb la col'laboració dels Bombers de la Generalitat i la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra, per esbrinar les causes de l'accident.

No hay comentarios: