jueves, 1 de octubre de 2009

A partir d'avui entra en vigor la taxa que cobrarà els rescats causats per actituds negligents

A partir d'avui dia 1 d'octubre de 2009, la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments cobrarà aquells rescats o salvaments en el medi natural que hagin estat causats per una de les tres situacions regulades normativament.
D'acord amb el que estableix la llei de taxes, constitueix un fet imposable de la taxa la prestació dels serveis del Cos de Bombers de la Generalitat en el rescat i salvament de persones en els supòsits següents:
- Si té lloc en zones assenyalades com a perilloses
- Si les persones rescatades o salvades no duen l'equipament adequat a l'activitat
- Si la persona que sol'licita el servei ho fa sense motius objectivament justificats
Cal remarcar que els Bombers de la Generalitat s'activaran en tots els rescats i salvaments en que siguin sol'licitats sense qüestionar a priori si el servei pertany a algun d'aquests tres supòsits.
Des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, i amb l'objectiu de conscienciar la població, es continuarà informant a tots els ciutadans del cost del seu rescat amb l'enviament d'una factura proforma. Serà tan sols en aquestes tres situacions regulades normativament quan s'aplicarà la mesura de cobrament de la taxa sempre que els supòsits siguin evidents.
En aquest sentit cal recordar que des de l'octubre de l'any passat, i en reiterades ocasions, s'ha insistit en la necessitat de tenir una bona preparació i informació abans d'emprendre qualsevol activitat.
El cost de cada salvament es calcula en base a les taxes actualment vigents: 30 €/hora per bomber que hagi treballat en el servei; 39 €/h per cada vehicle que hi hagi intervingut; i 2.271,5 € per cada hora de vol dels mitjans aeris que es mobilitzin.
En l'àmbit de muntanya que és on es dóna el major nombre de rescats, des de l'1 de gener i fins el 15 de setembre d'aquest any, els Bombers de la Generalitat han realitzat 365 serveis per rescats de muntanya.
La Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments vol insistir en la necessitat de prendre consciència a l'hora de planificar i iniciar una activitat de muntanya.

No hay comentarios: