lunes, 30 de noviembre de 2009

1er Congrés.Tot un èxit!


Unes taules de treball al límit de la seva capacitat, un pavelló ple de voluntaris i autoritats i uns resultats que marcaran el nou camí, donen fe de la fita aconseguida. Les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya (ADF) reivindiquen el seu paper en la conservació i defensa del territori

Les Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya (ADF) són organitzacions, sense ànim de lucre, que treballen des de fa més de 22 anys en la prevenció i extinció d’incendis. La seva tasca desenvolupada durant tot l’any i el coneixement que tenen del terreny, les fan referent indispensable a l’hora de participar en la presa de decisions de mesures que promoguin la conservació i defensa del territori.

Més de 400 representants, dels 12 mil membres agrupats en les 297 ADF d’arreu de Catalunya, s’han trobat aquest cap de setmana (28 i 29 de novembre) a Santa Susanna per debatre sobre el present de l’organització i definir el seu futur. Actualment, les ADF són presents a 694 municipis, que representen el 70 per cent del territori català (1.742.435 hectàrees).
En les diferents ponències treballades a les taules territorials i que han donat fruit a les conclusions extretes aquest cap de setmana, s’han definit aspectes com ara les característiques i atribucions de les ADF, la seva organització, la relació amb les institucions i el finançament.

L’acte de cloenda del Congrés ha comptat amb la presència i parlaments del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Hble. Sr. Francesc Baltasar, el vice-President de la Diputació de Barcelona, Il•lm. Sr Josep Mayoral, l’Alcalde de Santa Susanna, Il•lm. Sr. Josep Monreal, el President del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya, Sr. Ramir Lafuente. També hi ha participat el professor Martí Boada i el naturalista Josep Lluís Gallego.

No hay comentarios: