viernes, 25 de febrero de 2011

El Cos d'Agents Rurals intervé un comerç il·legal d'arts de caça al Maresme

El Cos d’Agents Rurals, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha intervingut un comerç il·legal d’arts de caça al Maresme. L’actuació es va dur a terme el passat 17 de febrer en una empresa de Mataró, per agents del Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d’Agents Rurals.
L’establiment comercialitzava arreu del territori, tant al major com al detall, diferents estris que s’utilitzen majoritàriament per a la captura furtiva de fauna.
En la intervenció s’han pogut comissar un total de:
- 24 paranys tipus ballesta,
- 4 trampes per petits mamífers,
- 35 reclams electrònics,
- 65 xips electrònics de cant d’ocells que s’utilitzen com a reclam,
- 20 xarxes trampa per petits mamífers,
- 5 xarxes per capturar ocells fringíl·lids,
- 12 pots de vesc,
- 27 pots de diferents productes químics per atraure senglars,
- 4 pots de diferents productes per atraure cérvols.
El material intervingut s’utilitza per capturar de manera il·legal diferents tipus de fauna així com per atraure els animals de manera artificial i poder-los capturar. Cal destacar que els reclams electrònics i el “xips” que s’utilitzen amb aquesta finalitat, reprodueixen el cant de diferents ocells protegits per la normativa vigent com el Gafarró (Serinus serinus), Cruixidell (Miliaria calandra), Rosinyol (Luscinia megarhynchos), etc.
La possessió i la comercialització d’arts de caça o captura prohibits, esta tipificada com una infracció greu de la Llei de protecció d’animals i pot comportar una sanció administrativa de fins a 2.000 € de multa.

No hay comentarios: