lunes, 7 de septiembre de 2009

Els Bombers de la Generalitat intercanvien experiències amb bombers d'altres països sobre tècniques d'extinció de foc forestal


● Durant l'estiu, membres del cos de Bombers han viatjat al Llenguadoc-Rosselló i a Sardenya per adquirir nous coneixements a nivell forestal
● Bombers d'Anglaterra i de França també han visitat Catalunya i han fet guàrdies amb els efectius del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF)

Els efectius del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat han donat per finalitzats aquesta setmana els intercanvis operatius d'aquest estiu amb bombers d'altres països europeus com França, Anglaterra i Itàlia.

L'objectiu dels intercanvis és poder observar i participar en l'organització i funcionament dels models dels diversos cossos de bombers en l'extinció d'incendis forestals, així com donar-los suport en l'execució de maniobres amb foc tècnic.

Els darrers intercanvis en els què han participat 12 efectius del GRAF han tingut lloc les dues últimes setmanes a Bosa, on hi ha la base d'estiu del Corpo Forestale e di Vigillanza Ambientale de Sardenya (Itàlia). Aquestes jornades s'han dut a terme gràcies a la participació dels bombers catalans en el projecte europeu Fire Paradox.

A mitjans d'agost també es van portar a terme intercanvis operatius entre membres del cos de Bombers de la Generalitat i bombers de la regió de l'Aude, al Llenguadoc-Rosselló (França), en els quals van participar una vintena de bombers catalans entre caporals, sergents, sots-inspectors i membres del GRAF de diversos punts de Catalunya.

A França, els efectius del cos van poder conèixer la gestió de les emergències i els seus mitjans materials i humans. Els bombers catalans van compartir guàrdies amb els bombers francesos i van poder realitzar alguna crema controlada, així com diversos anàlisis d'escenaris d'incendis històrics.

Al llarg d'aquest estiu també han vingut a intercanviar experiències i coneixements operatius amb el cos de bombers català efectius de bombers del mateix departament francès de l'Aude, i bombers de la regió de Northumberland, a Anglaterra, els quals han conviscut fent guàrdies amb els membres de la unitat tècnica del GRAF.

Cerdanyola del Vallès, 6 de setembre de 2009

No hay comentarios: