miércoles, 24 de marzo de 2010

El Govern destina 20 milions per la neteja de boscos després de la nevada del 8 de març

El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts un decret de mesures urgents per pal·liar els danys ocasionats per les nevades del passat 8 de març, que inclou un conjunt d'actuacions amb una inversió total de 20 milions d'euros. El decret se centra sobretot en la neteja de boscos, amb una inversió de 8 milions d'euros per a subvencions a titulars de terrenys forestals, 6 milions per a prevenció d'incendis forestals, i 6 milions més per a plans d'ocupació per a la neteja de boscos en col·laboració amb els ajuntaments.
El decret -que es preveu que es publiqui en els pròxims dies- fixa que es netejaran, repararan i es condicionaran franges, camins, accessos a punts d'aigua, lleres i torrents en els perímetres de protecció prioritària. Es tracta d'unes actuacions que portarà a terme el Departament de Medi Ambient i Habitatge amb una dotació de sis milions. L'objectiu, segons ha explicat el conseller Francesc Baltasar, és que aquestes actuacions estiguin enllestides el 15 de juny, que és la data en què comença l'alt risc d'incendis forestals.
Baltasar ha assegurat que abans d'aquesta data el Govern “haurà intervingut entre 10.000 i 15.000 hectàrees en els períodes d'intervenció prioritària”. El conseller, que ha dit que les actuacions ja han començat de la mà de deu brigades. Baltasar ha dit que aquesta mateixa setmana es contractaran unes 90 empreses especialitzades en el sector per intervenir sobre aquests perímetres.
D'altra banda, el decret també estableix unes subvencions extraordinàries dirigides als titulars dels terrenys forestals per poder netejar els boscos afectats. La partida és de vuit milions per a l'arranjament de vials, tallada de vegetació i tractament de restes vegetals generades. Baltasar ha anunciat una reunió de la Taula de la Fusta de Catalunya per aquest divendres per tractar sobre aquestes línies d'actuació.
Es contractaran 1.200 persones per netejar boscos
El Govern també ha creat unes subvencions als ens locals per a la realització de plans d'ocupació per a la neteja de boscos i zones arbrades, així com la recuperació de camins i lleres. Es tracta d'una línia de sis milions d'euros per contractar 1.200 persones, que hauran de portar un mínim de sis mesos en situació d'atur i que no hagin participat en cap altre pla d'ocupació en el darrer mig any. Els contractes tindran un màxim de tres mesos. Els ajuntaments que vulguin optar a aquests ajuts hauran de presentar un pla d'ocupació local en un termini de deu dies.

No hay comentarios: