viernes, 5 de marzo de 2010

Solsona acull una reunió per definir una certificació en l'ús de motoserres


El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) de Solsona acollirà els propers 11 i 12 de marça una reunió internacional per crear un sistema de certificació estàndard europeu en l'ús de la motoserra.

El CTFC participa en aquesta iniciativa que arriba a la cinquena trobada. En formen part altres centres de formació, associacions d’empresaris, propietaris forestals, sindicats, etc., d’un total de 15 estats europeus. I és que actualment, no hi ha a nivell continental un sistema per valorar les competències de les persones que fan treballs amb la motoserra.

La formació en l’ús de la motoserra i les competències professionals que es requereixen als motoserristes són diferents a cada país. L'objectiu del projecte és establir uns estàndards de formació de l’ús de la motoserra i un certificat de qualificació professional europeu que acrediti les competències de les persones treballadores del sector forestal i l’arboricultura, comú a tot Europa. Per tal de crear aquest sistema és molt important que el màxim d’entitats representatives del sector forestal català i espanyol, implicades directament o indirecta en la qualificació dels treballadors i treballadores d’aquest sector participin en aquest debat.

No hay comentarios: