miércoles, 8 de junio de 2011

Simulacre d’incendi forestal a Sant Andreu de Llavaneres entre ADF i Bombers.


Aquest dissabte s’ha realitzat un simulacre d’incendi forestal a Sant Andreu de Llavaneres, amb un perímetre d’incendi de més d’1Km, i en una zona amb fort desnivell.

En l’exercici hi ha intervingut ADF Premià de dalt amb dos vehicles d’intervenció, ADF Vilassar de dalt amb dos vehicles d’intervenció, ADF Burriac amb dos vehicles d’intervenció i un de serveis, ADF Llinars amb un vehicle de serveis, ADF Serra de Marina amb 4 vehicles d’intervenció i dos de serveis, un BRP Bombers Mataró, un BRP Bombers Arenys i un vehicle de comandament Bombers Mataró, amb un total de 42 voluntaris ADF i 11 bombers, destacant entre ells el cap de parc dels Bombers d'Arenys el caporal Carles Pérez, i el sergent Manel Catà dels Bombers de Mataró.
Les maniobres han consistit en tancar tot el perímetre del suposat incendi amb dos línees d’aigua, una per cada flanc. S’ha realitzat un primer atac amb aigua des de les unitats de ràpida intervenció ADF, i posteriorment s'ha treballat connectant les línees a les autobombes dels camions de bombers, amb un increment progressiu de mitjans i personal ADF que s'ha anat distribuint al llarg dels dos flancs, portant mànegues o donant suport amb eines manuals en certs punts al llarg de tot el perímetre.
Aquest tipus de simulacres serveixen tan per posar en pràctica els coneixements d'extinció d'incendis forestals amb les línees d'aigua i amb les eines forestals, com per millorar la coordinació entre Bombers i ADF, així com també entre les diferents ADF, i poder estar tots els efectius el màxim preparats per poder afrontar una millor campanya d'estiu.
El simulacre ha durat unes tres hores, i s'ha extret una valoració molt positiva de tot el dispositiu de coordinació i execució.
Gràcies a tots i totes els que ho heu fet possible.
Documentació i realizació Alex Navarro

No hay comentarios: