viernes, 26 de diciembre de 2008

MASIA DE CAN BOSC

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA RESTAURA LA MASIA DE CAN BOSC
Amb data 10 de desembre de 2008, registre d’entrada núm. 7819, l’Ajuntament de Dosrius ha rebut una sol-licitud de llicència d’obres de la Diputació de Barcelona, per a la restauració de la masia de can Bosc.
La Diputació de Barcelona vol recuperar aquest espai per adequar-lo als usos de noves activitats que es pensen desenvolupar al parc, com ara el futur equipament del Centre d’Informació del parc natural del Montnegre i el Corredor.
Les obres consistiran en la consolidació i reforma estructural, sense modificar el volum edificat. El cost d’aquestes obres està pressupostat per un import de 449.161,06 euros.
La intervenció preveu consolidar els paraments verticals, adobant les esquerdes i fissures existents, adintellant de nou els forats més necessitats i repassant els seus revestiments. Al mateix temps, també s’intervindrà en els forjats, adequant-los a les càrregues finals que puguin tenir en el seu posterior ús de caràcter públic.
L’edifici també incorporarà els elements necessaris per complir la normativa d’accessibilitat. Es construirà una nova escala a l’ala esquerra de l’edifici que comunicarà des de la planta del semisoterrani a la planta sotacoberta. En el mateix indret també s’hi contemplarà la previsió d’un ascensor adaptat que comuniqui amb totes les plantes. Cada una de les plantes quedarà a un mateix niv ell, a fi de facilitar l’accés a les diferents dependències. Per aquest motiu, s’intervindrà en alguns dels forjats actuals per unificar els nivells de la resta de la planta.
L’escala principal existent es conservarà, així com també els dintells i llindes ornamentals de l’edifici, que seran conservats i restaurats.
L’edifici principal de can Bosc és d’interès històric i artístic i està inclòs al catàleg de les Normes Subsidiàries de Planejament Municipal de Dosrius.
Cal tenir en compte que la masia de can Bosc té un considerable interès històric i artístic, per aquest motiu està inclosa dins el catàleg de les Normes Subsidiàries de Planejament Municipal de Dosrius i la seva restaurac ió s’adequarà al que determina la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del Patrimoni Cultural Català.
Per tant, aquesta restauració és una bona notícia, sobretot perquè la masia de can Bosc és un edifici emblemàtic del municipi de Dosrius, que passarà a tenir un ús públic com a futur equipament del Centre d’Informació del parc natural del Montnegre i el Corredor, del qual tots en podrem gaudir.
Iformació ajuntament de Dosrius

No hay comentarios: