miércoles, 9 de junio de 2010

La Diputació de Barcelona, a punt per la campanya estival d'incendis

El pla de vigilància consta de 110 rutes de vigilància, una més que l'any passatEl diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, ha presentat aquest dimecres a Súria la campanya de prevenció d'incendis estival, que es posarà en marxa demà mateix. Una de les novetats d'enguany és que s'ha editat un fulletó informatiu per a la prevenció d'incendis en els treballs amb maquinària agrícola.
Josep Mayoral ha presentat la flota de més de 100 vehicles que aquest estiu cobrirà les 9 zones de vigilància en què s'ha dividit la demarcació. Cada una de les zones de vigilància disposa d'un centre de comunicacions que centralitza els avisos d'incendi i les incidències detectades per les unitats de vigilància.
En total, el Pla d'informació i vigilància complementaria contra incendis forestals (PVI) consta de 110 rutes de vigilància -una més que el 2009-, cada una d'elles dotada d'una unitat mòbil de vigilància que recorreran més de 400.000 hectàrees de boscos de la demarcació, amb un dispositiu que comptarà amb la participació també de 244 municipis i 114 ADF, i que té assignades 253 persones. Per comarques destaquen el Bages amb 20 rutes seguides d'Osona amb 18 i el Berguedà amb 16.
A més, cal destacar que des del passat 17 de maig ja es va posar en marxa la primera fase del dispositiu de prevenció d'incendis de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, que consisteix en la contractació en cadascun d'aquests espais d'un contingent de guaites i vigilants que recorren la zona assignada, vetllant pel compliment de les disposicions legals relatives a la prevenció i extinció d'incendis forestals. En total s'ha contractat a 155 persones. Aquest dispositiu té un abast de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agro-forestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.
D'aquesta manera, la Diputació ha contractat globalment 408 persones, dotze menys que l'any passat. El pressupost total és de 3,7 milions. “el més important de tot Catalunya, tant econòmicament, com tècnicament, per la implicació amb què compta», ha afirmat Mayoral.
El cap de l'oficina de Prevenció d'Incendis de la Diputació de Barcelona, Joan Ignasi Castelló ha explicat que una de les novetats d'enguany és l'edició d'un fulletó informatiu que recull un seguit de recomanacions per a la prevenció d'incendis en els treballs amb maquinària agrícola. A més, ha dit, “també elaborem diàriament un mapa de les zones on s'estan realitzant treballs agrícoles que ens serveix d'eina d'anticipació”.

NOTA DE PREMSA DIPUTACIÒ BARCELONA

No hay comentarios: