lunes, 28 de junio de 2010

Les destrosses de la nevada augmentaran el risc a l'àrea metropolitana de Barcelona

Els responsables de les ADF de l'àrea metropolitana avisen que les destrosses de la nevada del 8 de març suposen un “risc d'incendi afegit” per uns boscos que ja de per si tenen una gran massa de sotabosc. Els experts forestals denuncien que els propietaris no netegen els seus boscos i avisen que la Generalitat ha tardat massa temps en engegar els treballs de neteja dels principals camins forestals.
En aquest sentit, el president de l'ADF del Vallès Oriental, Josep Daina, ha explicat que fins fa no massa dies per algunes zones del Montnegre “no s'hi podia passar” i que “serà molt just” poder netejar totes les zones afectades pel temporal de cara a la campanya d'estiu.
També ha criticat aquest retard de l'administració Vicenç Ribas, des del Maresme. El responsable de l'ADF Serra Marina assegura que “s'ha fet tard”. Tot i això en fa una lectura positiva. Els efectius que netejaran els boscos els mesos de juliol i agost, argumenta, augmentaran la presència de gent i, per tant, la vigilància als boscos.
El president de les ADF del Baix Llobregat, Josep Grau, afegeix que els propietaris privats dels boscos, que són gairebé el 94%, fan un manteniment “mínim” per la baixa rendibilitat dels treballs forestals. Al Baix Llobregat, aquest problema és especialment greu a la zona occidental, a tocar del Garraf, on els boscos no estan protegits i tampoc són urbanitzables.
MES INFORMACIÓ AQUI

No hay comentarios: