viernes, 18 de junio de 2010

Presentació dels mitjans aeris contra els incendis

Durant la presentació dels mitjans aeris per fer front a la Campanya Forestal d'aquest any, Saura ha demanat als ciutadans la seva col"laboració, tot remarcant que el Cos de Bombers "compta amb la millor tecnologia, amb bones infraestructures, i, sobretot, amb uns excel"lents professionals que ho donen tot per la nostra seguretat". Per fer front als incendis forestals, els Bombers de la Generalitat disposen de 34 mitjans aeris i de 64 nous vehicles que incorporen millores de disseny per garantir una major seguretat.
El conseller Saura destaca que la Campanya Forestal no es presenta fàcil i recorda el suport del Govern a la tasca del Cos de Bombers.
Enguany, la flota de mitjans aeris dels Bombers la composaran:
•11 helitancs, també coneguts com a helicòpters bombarders
•6 helicòpters de comandament
•4 helicòpters polivalents; aptes per treballar en qualsevol tipus de servei però pensats especialment per fer tasques de coordinació. Dos d’ells poden fer extinció directa perquè porten dipòsit d’aigua, i 3 estaran capacitats per transmetre imatges en directe dels sinistres en què treballin
•2 helicòpters de rescat amb grua incorporada
•8 avions de vigilància i atac (AVA) i
•3 avions amfibis.
Per primera vegada els set helicòpters de comandaments equipats a cada regió d’emergència tindran instal·lats tablets (pantalla de seguiment), similar als dels vehicles, que permetrà fer un seguiment des de l’aire de les posicions de les dotacions a través del sistema d’informació geogràfica (GIS).
A més, el Departament d’Interior Relacions Institucionals i Participació ha tramitat la compra d’una càmera de vídeo d’altes prestacions pels Bombers de la Generalitat que permetrà tenir visió aèria dels incendis en directe als centres de comandament i coordinació instal·lats sobre el terreny.
La càmera, en la qual s’han invertit 823.000 euros, està dotada de la tecnologia més avançada que li permet captar imatges a 20 quilòmetres de distància i a mil peus d’alçada, visualitzar els punts que desprenen calor i dibuixar el perímetre d’un incendi amb coordenades geogràfiques.

No hay comentarios: