domingo, 13 de marzo de 2011

Mataró prepara els efectius i recursos de prevenció i extinció d’incendis forestals

Està prohibit encendre foc a terrenys forestals del 15 de març al 15 d’octubre.
La prevenció, extinció i vigilància d’incendis requereix del treball conjunt de diversos serveis municipals i d’emergències: el servei de Protecció Civil de l’Ajuntament, la Policia Local, el Servei de Serveis i Manteniment, l’ADF (Agrupació de Defensa Forestal) Serra de Marina, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Creu Roja i Defensa Forestal de la Diputació de Barcelona.
Mesures preventives
La prevenció és un dels factors més importants per reduir el risc d’incendis, per aquest motiu s’estan realitzant tasques per minimitzar les conseqüències dels possibles incendis. Així, el Servei de Serveis i Manteniment ha estat netejant els camins del Parc Forestal junt amb els ADF. La major part d’aquests treballs als camins els han realitzat les persones que compleixen mesures penals alternatives per commutar les penes amb programes de treball a la comunitat.
Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina
Està previst que properament se signi el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’ADF Serra de Marina.
Les feines que es realitzen de manera coordinada amb l’Agrupació de Defensa Forestal són moltes i diverses, des de la preparació dels informes per al Servei de Jardineria municipal per al manteniment i millora d’accessos a la zona forestal, el control de punts d’abocament, la participació i col·laboració en actes i festes multitudinàries dins de la ciutat, i sobretot la vigilància i extinció dels incendis forestals i de vegetació que es poden produir a l’estiu, així com el seguiment de les persones que han de realitzar l’alternativa a la denúncia penal, en les activitats d’arranjament de camins forestals i vigilància en prevenció en època de màxim risc.
Mes info AQUI

No hay comentarios: