viernes, 8 de julio de 2011

Els Bombers de la Generalitat treballen en diversos incendis de vegetació


Vint dotacions dels Bombers treballen en aquests moments en un incendi a Girona
Al llarg de la tarda, s’han produït quatre focs als municipis de Sant Feliu de Codines, Palafrugell, Sant Cugat del Vallès i Prats de Rei
Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís, a les 19:18 hores d’aquesta tarda, d’un incendi de vegetació a Girona (Gironès). Quinze dotacions terrestres i cinc d’aèries dels Bombers treballen en l’extinció del foc que està situat a una zona propera al cementiri vell de la ciutat.
Altres incendis d’aquesta tarda
Els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos incendis de vegetació agrícola i forestal al llarg d’aquesta tarda
Sant Feliu de Codines, Vallès Oriental (0,4ha)
En primer lloc, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís, a les 12:07hores, d’un foc de vegetació forestal a Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), a una zona propera a Can Flaquer, a l’alçada del punt quilomètric 1,8 de la C1413B. Vuit dotacions terrestres dels Bombers i dos mitjans aeris han treballat a les tasques d’extinció del foc que ha estat donat per controlat al cap de mitja hora. Segons el Cos d’Agents Rurals, el foc ha afectat 0,4 hectàrees de vegetació forestal.
Palafrugell, Baix Empordà (0,9 ha)
D’altra banda, a les 14:38 hores d’aquesta tarda, s’ha rebut l’avís d’un altre incendi a Ermedàs, entre Palafrugell i Calella de Palafrugell (Baix Empordà), que han donat per extingit a les 17:43 hores. En aquest cas, set dotacions dels Bombers, quatre d’elles aèries, han participat en l’extinció del foc que, segons el Cos d’Agents Rurals, ha cremat, 0,9 hectàrees de pins i també bales de palla.
Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental (0,5 ha)
Poc més tard, a les 15:11 hores, s’ha rebut l’avís d’un incendi de matolls al voral de l’autopista AP7, a l’alçada del punt quilomètric 160, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). En l’extinció d’aquest foc han participat onze dotacions dels Bombers de la Generalitat, dels quals tres han estat aèries, fins a les 18:50 hores, quan el foc ha estat totalment extingit. Segons informa el Cos d’Agents Rurals, ha cremat 0,2 hectàrees de matolls i 0,3 de vegetació urbana.
Prats de Rei, Anoia (5 ha)
Finalment, a les 16:20 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís d’un foc de vegetació agrícola a Prats de Rei (Anoia), en el qual han treballat 25 dotacions dels Bombers, sis de les quals han estat aèries. En aquests moments, disset dotacions continuen treballant en l’extinció del foc, que està controlat des de les 18:38 hores. Disset dotacions continuen remullant la zona afectada que, segons el Cos d’Agents Rurals, ha cremat 5 hectàrees d’un camp de cereals ja collit, de les quals un 5% correspon a massa forestal.
Cal destacar que en cap d'aquests incendis cap persona ha resultat afectada, ni ha estat necessari efectuar cap desallotjament preventiu.

No hay comentarios: