domingo, 24 de enero de 2010

Els Bombers de la Generalitat rescaten una dona en un incendi d'habitatge a Mataró

Deu dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en un incendi que s'ha declarat quan passaven uns minuts del migdia (12.04h) al c/ Pablo Picasso, número 60 de la ciutat de Mataró (el Maresme). El foc, que ha afectat totalment la cuina i el menjador de l'àtic, el 5è pis, s'ha controlat en mitja hora.
Els Bombers, en arribar al lloc del sinistre, han accedit directament per l'interior del pis fins al balcó, on una dona demanava auxili. No han llençat aigua directament a les flames, ja que els vapors haguessin pogut afectar negativament la persona i causar-li ferides importants. Un cop ha baixat la temperatura del menjador, han cobert la senyora amb una caputxa protectora per no inhalar els fums tòxics i l'han treta a fora. Allà ha rebut la primera assistència sanitària per part de la dotació del GEM (Grup d'Emergències Mèdiques) dels Bombers de la Generalitat desplaçats al lloc. La dona, Rosario MA, de 80 anys, ha estat evacuada amb una ambulància del SEM fins a l'Hospital de Mataró, amb cremades de 1r i 2n grau a la cara.
Abans de l'arribada dels Bombers els veïns havien evacuat, mitjançant una fusta que han col'locat al balcó des del pis del costat, una nena de quatre anys. La menor també ha estat traslladada a l'Hospital de Mataró per inhalació de fums, encara que el seu pronòstic és lleu.
Segons les primeres informacions, i a l'espera d'una valoració més exhaustiva de la construcció, l'estructura de l'edifici (de planta baixa i 5 altures amb un pis per planta), no ha resultat malmesa.

Cerdanyola del Vallès, 23 de gener de 2010

No hay comentarios: