domingo, 10 de enero de 2010

Presó provisional pels dos sospitosos de provocar l'incendi d'Horta de Sant Joan


El sinistre va cremar més de 1.100 ha i va causar la mort de cinc bombers
El jutjat de Gandesa ha decretat presó provisional per Lorenzo FM, veí de Calig (Baix Maestrat) i i Antoni PM, de 26 anys i veí de l'Aldea (Baix Ebre) a qui se'ls imputa per haver ocasionat l'incendi a Horta de Sant Joan el passat mes de juliol, en els treballs d'extinció dels quals van morir cinc bombers i va cremar 1.140 ha. Els dos imputats, que han negat les imputacions, van passar ahir per la tarda a disposició judicial i han declarat fins a primera hora d'aquest matí que la jutge n'ha ordenat el seu ingrés a la presó, en valorar la gravetat del delicte i el risc de fugida en aquest moment de la instrucció.
La jutge en la interlocutòria de presó provisional considera que els dos imputats poden haver comès un delicte d'incendi forestal intencionat de l'article 352 del codi penal, amb els agreujants de l'article 353, d'afectar gran quantitat de superfície, de provocar un greu deteriorament dels recursos naturals i d'afectar un espai protegit. La investigació judicial, que ja té 7 volums, continuarà ara amb l'oferiment d'accions penals als perjudicats pel foc.
Només delicte forestal
Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir aquestes dues persones com a presumptes autors de l'incendi d’Horta de Sant Joan del passat mes de juliol. A l'atestat se'ls imputava un delicte d'incendi forestal, cinc delictes d'homicidi per imprudència i un delicte de lesions. Però la jutge que porta el cas només ha decidit imputar-los per haver comès un delicte forestal.
Segons el codi penal, Juan Antonio PM i Lorenzo FM s'exposen a penes de presó d'un a cinc anys i multa de dotze a divuit mesos. En el cas que es demostri que ha existit perill per la vida o integritat física de les persones, es castigarà amb presó entre deu a vint anys.
Foc a terra
La investigació de l'Àrea Territorial d'Investigació de les Terres de l'Ebre en col·laboració amb la Unitat Central de Medi Ambient dels Mossos hauria permès demostrar, entre d'altres extrems, que aquestes dues persones es trobaven a la zona i hora dels fets quan es va iniciar el foc. La investigació, engegada fa sis mesos, també provaria que els dos arrestats van encendre un foc a terra tot i la prohibició i les condicions meteorològiques adverses que es registraven aquell dia.

No hay comentarios: