miércoles, 27 de enero de 2010

Simulacre d’accident en el transport de mercaderies perilloses

A les 9:30 del matí de dimarts 26 de gener, el conductor d’un camió cisterna que transportava gasoil va perdre el control del vehicle fins a xocar amb un cotxe particular. El xoc va deixar al conductor del camió greument ferit i atrapat al seu interior i va provocar, en malmetre la cisterna, un vessament del contingut que transportava. Es tractava, per sort, d’un simulacre organitzat per l’Ajuntament, juntament amb Protecció Civil. L'objectiu del simulacre era que s’activés tant el Pla especial d’emergències per accident en el transport de mercaderies perilloses com el Pla d’Actuació Municipal.
Dues trucades de l’acompanyant del camió, una al telèfon d’emergència 112 i l’altre a la Policia Local de Mataró 092, van iniciar el simulacre. A partir d’aquí va començar la mobilització de bombers, mossos i policia. Vuit dotacions terrestres de bombers, quatre ambulàncies, 9 vehicles entre Mossos d'esquadra i Policia Local i un grup de control ambiental es van mobilitzar degut al suposat accident.
En total, més d’un centenar de persones van participat a l’operació. L’objectiu d’aquest simulacre ha estat el de comprovar l’efectivitat dels diferents dispositius del pla de protecció civil i poder fer un balanç de la coordinació entre els diferents participants. Per a poder fer una valoració posterior, un grup d’observadors van estar atents a totes les maniobres.
Informació tot mataro

No hay comentarios: